Jobbig natt för oss båda..

Rasmus har varit grinig och gnällig i natt, inte velat somna om själv utan tutte, utan han har klagat varje gång han har vaknat till lite, och ätit lite tättare än vanligt... Så nu när jag kollar tillbaka när han hade tillväxtperiod senast, så är det en månad sen, då han blev fyra månader och gången innan det var då han var tre månader. Nu på torsdag bli han fem månader, sååå... Välkommen tillväxtperiod, HM! Han verka ha dom där perioderna precis en gång i månaden.
Trösten är att det går ju över tillslut, förhoppningsvis.

Rasmus är fortfarande förkyld, så vi är mest bara hemma, vi missade föräldraträffen igår, för jag vill inte ta med mig Rasmus och ha han bland barn när han fortfarande är snorig och kan smitta ner dom andra småttingarna.
Så idag ska vi ta vagnen och gå till Maxi och handla, sen ikväll ska vi hälsa på Bea, då få man se hur hon har det i "sin" nya lägenhet.  :)

Tävling på Limbino!


Välj det pris du helst vill vinna och rekrytera dina vänner, ju fler vänner du har rekryterat desto större chans har du att vinna eftersom om någon av dem vinner så vinner även du.
Klicka här för att tävla, så om du vinner så vinner även jag. :)

Bara flaskan numera!


Här är det slut ammat för denna gång. Sista gången jag ammade var för kanske två veckor sen. Rasmus höll sig inte riktigt mätt med min mjölk och var mer missnöjd än nöjd. Så nu med ersättningen äter han var tredje timme och håller inte på att hungra ihjäl sig då han får mat, istället för varannan timme och bli jätte tvär hungrig och vill ha mat på momangen. Så nu är det ersättning och smakportioner som gäller. Vi har än inte bytt ut lunchen eller att han får en hel grötportion på kvällen, utan vi tar det lugnt i Rasmus takt.


Också är det måndag igen, helgen bara kutade förbi.
Anna-Karin kom på fredagkväll och sov här natten till lördag.
lördag följde jag och Rasmus A-K på stan, Micke jobbade. Sen på kvällen blev vi bjuden på gomat´n hos Elin och Germund.
Söndag var Micke tvungen att jobba igen, men bara kortdag, så jag och Rasmus var bara hemma. Lagade älgskav i gräddsås. Sen bjöd vi Elin m familj på saffranskaka.... Ett recept som jag hittade på Maxi. Den blev rätt så god, någon slags pajdeg med saffranskräm, nötter och äpplen.

Hade tänkt ta en prom med vagnen, men det är sånt snöoväder just nu så jag avvaktar.. Så nu bli det blöjbyte, lunch också ska jag sätta mig ned och försöka rita på ritningen till stugan.


Micke fick äntligen Rasmus att skratta igår, och då måste jag påpeka att han har bara skrattat EN gång tidigare, vi har verkligen en svårflörtad onge! :)

Förkylning.



Har inte så mkt att skriva just nu, vi är mest bara sjuka här hemma, allihopen!
Väntar på mina julgardiner ska komma, så att jag kan börja med julen här.
Jag och Elin bakade pepparkakor i söndags, det var meningen att vi skulle baka saffransbullar också, men det var så mycket pepparkaksdeg så vi hann aldrig, jag får baka lussebullar till veckan.
Anna-Karin kommer ikväll och ska stanna här till i morgon, så i morgon bli det stan med henne.


Gåstol.



Rasmus fick i veckan en gåstol av mamma, en julklapp i förskott :)



Tack så mycket mormor!

Han börjar lära sig mer och mer att gå med den, trycka på spelknapparna och tuta!
Synd bara att vi har så lite utrymme, kör lätt fast.. Och ännu jobbigare kommer det väl att bli för han när han börja kuta med den.

Mysbilder.





Här sitter Rasmus och myser i babyskyddet, när vi var upp till Bergland och kollade på tomten där stugan ska stå.



Jag förstår inte, är det bara Rasmus som är så, när jag sitter vid datorn eller håller på med något annat så gnäller han tills jag slutar med det... Jag få aldrig göra nånting utan han, han ska vara med :p
Ibland kan det bli lite frustrerande, helst när man ska försöka skriva något.

Hoppgunga och lite saker..


Nu har Rasmus fått sig en hoppgunga, tack så mkt farmor!



Har inte riktigt kommit på tekniken, så just nu är det mest bara småskutt, stamp och snurra runt, men han gillar den :)



Också var vi i stan i onsdags med ett ärende, så då for vi förbi Sagolika ting. Har aldrig varit där förut, och där träffade vi E som jobbar där.. Rasmus fick kliva ur vagnen och kika han med, fanns ju så mycket att titta på där. Men det blev en marackas..





Sjuuunger...





Så här fin stol fixade mamma fram till oss, hon är även sytt den gröna kudden, det blev ju jätte bra, tack!

Bilder från smakportioner.


Smakportionerna har pågått nu i två veckors tid... Nu när jag kollade bilderna på datorn så såg jag hur dåliga dom blev, så här kommer iaf två bilder.



Här smakar Rasmus gröt för första gången. (sin andra smakportion).
Men han ville äta själv med skeden :)




Rasmus blev så trött efter all ätandet så han smeta in allt i ansiktet.

Hittade en tävling hos Anna. :)


Jag gör som Anna och är med och tävla hos
Lindaslya
som lottar ut valfrit plagg från KoolaAnna i
 Paprikastore

KlevelandORD


Hittade den här posters på Perlan living´s sida.. Men den var slut i lager just nu, men skulle tydligen få in dom igen.


Gratis kläder..


Förra veckan så föll jag för grupptrycket och blev medlem i gratis kläder, men kunde inte länka, så det blev inte så mkt av det.. Men nu så, tack vare Marie!

Så klicka här för att kolla in gratis kläder + att jag får poäng ;)

Uppdatering från vårat liv.

Jag sitter hos mamma i Vihelmina nu med en trummare i knä´t; Rasmus, han vill också skriva på tangenterna, men bli väldigt sur nu när han inte får det..
Håller på att skriva ut en massa broshyrer som jag har fått av min kursledare i foto. Har nämligen börjat en grundkurs i digital system kamera, så nu ska jag förhoppningsvis lära mej min kamera som jag köpte ifjolsommar och kunna ta bättre bilder nu när man vet vad ISO, bländare och ja, allt det där är :p
Så nu vill jag ha ett macro-objektiv och ett stativ i julklapp!
Det är intensivt men väldigt intressant, en kurskväll på 2,5 timme är ungefär en termin på fotogymnasiet.


Det som händer just nu är att jag och Micke ska bygga stuga, i Bergland.
Vi var upp dit igår, för att börja bereda marken, så Micke körde minigrävare för första gången, eller det var första gången någinsin hade körde nån slags grävare, gick hur bra som helst när han fick in tekniken, men det tog en evighet med en sån liten maskin. Så idag är han och Markus där uppe för att fortsätta. Så jag hoppas dom hinner klart med det dom ska göra idag.


Annars så är det smakportioner för fulla muggar, förkylning, mamma- gympa, som har ökats till två ggr/veckan från vi mammors önskan, så när vi är fri förkylningen bli det träning igen. Har även anmält oss till babysim på iksu, och jag hoppas verkligen att vi får en plats där.

Nu sover lillskrutten och jag ska äta älggryta!




Rasmus och morbror Johan.

Behöver hjälp!


Hur länkar man i ett blogginlägg? Är verkligen värdelös på detta...

Tillväxtperiod... Igen!


Jag tycker nyss att Rasmus hade en ökningsperiod, när han var runt tre månader så hade han en period som varade i tre veckor. Och nu verka han har kommit i en ny period... Det bli så lite sömn, han sover så dåligt då, han blir arg när man ger han tutten för att få han att somna om, han bli arg när han ska äta, men vill ändå äta, ofta,  han sover bäst när han ligger bredvid mig, och då sover jag som sämst :p
Jag hoppas verkligen att det bara är en kort period denna gång, för det känns som det var igår han hade sin senaste period.
Det var nån som sa; (kommer inte ihåg vem) Hela första året är en tillväxtperiod. Och det stämmer nog.
Men man kan ju förstå att det är oroligt för dom på nätterna ibland, det är ju så mkt som händer i deras kroppar och utveckling framförallt!

När Micke har slutat jobba för idag så åker vi till Krokfors. Micke ska hjälpa Germund med garaget, också skulle Elin bjuda på palt´n :)


Har lite dåligt samvete för att jag inte kunde tända på pappas grav igår, det var ju allahelgona, så mamma fick tända ett ljus från mej. Jag hade hellre gjort det själv, men det är ju så det är när man inte bor i Vilhelmina längre, jag få tända nästa gång vi åker hem.

RSS 2.0