Dunderklumpen


När jag var liten så älskade jag Dunderklumpen, jag såg säkert filmen en miljon gånger utan att överdriva.
Och nu verka även Rasmus fatta tycke för honom, det börja med att han skaka rumpan(!) till sången och sen har vi youtube'a lite.. Så jag började fundera på hur man kan få tag på filmen. Men då hade jag sån tur att det var ett par stycken som annonsera ut filmen på tradera. Jag slog till direkt på en utav DVD-filmerna eftersom det var låg frakt på den och dessutom oanvänd (enligt säljaren). Skulle jag vara med i nån budgivning på nån av andra filmerna så kanske filmen kunde ha hamnat i ganska högt pris och hög frakt.
Det står att filmen är ny och personen har bra omdöme, så jag hoppas verkligen att filmen är i bra skick för då har jag gjort ett klipp ;p




Vem tror ni kommer att sitta mest klistrad framför filmen, jag eller Rasse?  

   

vabbar.


Min egentligen första arbetsdag blev VAB, Rasse är förkyld... Än så länge är det feber och en forss ur snoken, så vi få hålla tummarna att det inte blir mer.
Tråkigt att han ska missa dagis idag, han tycker ju att det är så kul, men sen är vi ju ledig till fredag och då hoppas jag att han är frisk så han få leka lite och jag få jobba :p Nää, så mkt längta jag inte efter att jobba, men även på fredag som idag har jag ett 14h pass, förlorar så mkt pengar.  :S


Nä, om man ska ta och testa ringa försäkringskassan igen...

Grattis mamma/mormor.



Igår hade jag skrivit ett inlägg, varför vet jag inte men det publicerades inte.. typiskt blogg.se ibland :S
Men jag hade iaf tillägnat ett inlägg till min mamma som fyllde år igår, självklart ringde Rasmus och gratulerade, han har tom "ritat" på ett kort till henne. :p




Dagis upd.


Det går hur bra som helst för Rasse på dagis, han verka trivas jättebra med sina nya vänner. Han bry sig inte alls om mig, redan från dag ett så har jag kunnat sitta på avstånd och bara iakta honom.
När vi kommer dit så hinner jag inte ens ta av han jackan så stövlar han in och ska börja leka och upptäcka alla leksaker.
Idag ska jag säga hejdå och lämna han där en stund, men vi skulle bara gå till personalrummet så vi finns ju kvar i byggnaden,  så det ska bli spännande och se hur kan kommer att reagera på det.
Nåt som jag tycker är lite synd är att dom varken kommer att äta eller sova där, man vill ju att det ska funka innan dom börja "på riktigt"... Så det kan nog bli lite tufft på måndag när jag börja jobba, men jag hoppas att Rasse kommer vara så trött efter all bus så han somna på en gång i vagnen. 
 Och något som är jobbigt under den här tiden är att Rasmus är extra gnällig och sover så oroligt på natten, han ska väl bearbeta alla nya intryck...

Nä, nu ska vi börja göra oss i ordning för dagis....



det börja närma sig...

Tyr's dop.



I lördags döptes Tyr. Självaste dopceremonin hölls utomhus i Ekorrsele där Josse's styvpappa driver Forsknäckarna.
Eftersom jag ha fått förtroende att bli Tyr's gudmor så har jag inga bilder från ceremonin.. Efteråt bjöds det på höghöjdsbanan för den som ville, men det var bara en som tordes :)

Rasmus upptäckte ett nytt intresse; kottar!

.

Fann sin uppgift ganska fort...





Jag tillsammans med Tyr.






Idag är det en stor dag för Rasmus..



.. Han ska nämligen börja inskolningen på dagis idag! Dom ha lagt upp så det bli gruppinskolning eftersom det är tio barn som ska in nu också kommer det tre till i september, vi kommer att vara där en timme/dag. Bli nog spännande, ska bli så roligt att se hur Rasse kommer att bete sig idag. :)
Vi var ju på ett föräldramöte i torsdags där vi fick träffa fröknarna och dom gick igenom lite om inskolningen och förskolan, och jag tycker det verka vara trivsamt där, det är ju ett ur&skur dagis så dom kommer att vara ute mkt, och det är ju väldigt bra.. BVC-ssk sa att dom friskaste barnen är dom som går på ett ur&skur dagis... Så vi få väl se :)
Man få väl vara förberedd för alla infektioner i höst ändå.

Alldeles snart är det höst, känns det riktigt skönt. Det ha varit en riktig piss-sommar om man tänker på vädret. Jag tycker det är så mysigt me höst; det börja bli mörk,, alla färger, friskare luft, osv....

annars händer det kanske grejer här... den som lever få se :)

ord.


Rasmus säger endel ord, han härma ofta ord och läten.
Igår när jag och Mallan satt och åt glass så räckte Rasmus ut handen och sa; "Gla tack!"
Det är mkt tacktack när han vill ha något eller när han ger en grejer.
Oxå väldigt mkt hejdå; när han vill gå ut, lägga sig, stänger bl.a skåpluckor, gå till ett annat rum, han förstår innebörden av hejdå.
Det var så roligt för nån kväll sen efter han hade ätit välling så sa han hejdå och gick in till sovrummet och försökte klättra upp på sängen för att lägga sig. Första gången han tog eget initiativ för att sova.
Alla heter tydligen mamma för den delen.

mc-killen.


Idag tog Rasmus motorcykeln till Mallan (våran granne) för att hälsa på.




Är det nån hemma?




Något bekymrad..


Gofis'n... :)




Annars så ha tand nr 9 och 10 spruckit igenom. Se ut att vara några av dom stora tänderna, stackare!

'Lillskrutt' älskar att bada..


Att det redan är tisdag, jag tyck det nyss va helg. Tiden gå så ruskigt fort så det är nästan obehagligt.
Men iaf, i lördags så var vi i krokfors hela dan, där det bjöds på grillat och fika. Under dagen så for jag och Elin med barnen på en långgrund badstrand och badade. Rasmus fick vara nakenfis i det härliga vädret och han var minsann ingen badkruka, det var mer så att han fick dra mig ut i vattnet. :)


Eftersom Rasse är nakenfis på ALLA bilder så bjuder jag bara på en. :)



Sen på söndan så for vi på Nolia och kika. Köpte äkta samisk glödkaka, som var jättegod när det var nybakat, mindre gott hemma :p Oxå ett par vinterhandskar till Rasmus, som är gjorda i Finland och  hörs vara varma och bra.


guldlock.



Spana in killens lockar..



give into me.



helt underbar låt!











Utedag i Krokfors.


Rasmus satt mest i sandlådan och lekte.


Melvin kämpade med trehjulingen..


Och Alfred tog det lugnt i solstolen


Leo's lekland.


Äntligen så är man mammaledig igen till den sista aug, det känns sååå skönt att inte behöva jobba, bara ta de lugnt me Rasmus. :) Men han kommer bara va hemma i 1½ vecka till  sen börja inskolning på dagis, och där är det blandade känslor för mej. Jag vet att Rasmus kommer att stormtrivas me alla barn o allt, men helt plötsligt ha jag ingen bebis längre :S
 Igår for jag, Rasse, Elin och hennes barn Alfred & Melvin på Leo's lekland, oj så kul dom hade det, vi va där hela dan.

När vi inte åkte rutchkana så trivdes Rasse lika bra i bollhavet.






Den här uppblåsbara kanan åkte vi säkert minst tio ggr...


Innebandy killarna



RSS 2.0