Storkillen!


Rasmus är nu 4 månader, och det innebär smakportioner. Så vi testade första gången igår med potatis. Verkligen roligt och se hur han reagera, men Rasmus tyckte inte att det var någon hit precis, han kväljdes och fick hurven. Lägger upp kort sen.. För nu ska jag börja koka en ny potatis :)


Vi var på BVC igår, han hade gått upp stadigt.
7210 gram
64 cm lång.

Liten Rasmus.


En nyfödd Rasmus.
 


Två veckor gammal.

Kollar lite på bilder sen förlossningen och när Rasmus var lill-liten. Nu tycker man att det är svårt att förstå att Rasmus har varit så liten, det är hemskt vad man glömmer  fort. På måndag blir lillskrutten FYRA månader, det är inte klokt, han är snart ingen bebis längre..  :/

Vi har fått en hokus pokus stol av mina kusiners mamma, som mamma har varit så snäll och skura upp. En grön/orange. Har inte hunnit sett den själv ännu, men det var jättesnällt av dom!
Rasmus får ju börja med smakportioner till veckan, så då kan han ju sitta i egen stol om man lägger kuddar bak i ryggen och framtill.  :)

Nä, nu är min paus slut, nu ska jag återgå till flytten.
Sen ska vi följa Josse ut och kik på nya blommona och babyhörnan!

Packning.


Packningen tar aldrig slut känns det som, jag har hållit på sen igår, och är fortfarande inte klar.. Jag trodde inte att jag hade så mycket grejer, men jag hade fel, mycket småplock. Och i förrådet fanns det grejer sen jag var liten, dagböcker, foton, grejer från pappa som jag har tagit reda på, sånt vill man absolut inte slänga bort, så jag ska få förvara hos mamma tillsvidare, lägenheten i Umeå är ju inte så stor som sagt.

Rasmus har fått varit med mamma (mormor)och Sven, och det har gått hur bra som helst. Han har bara varit lättsamt och nöjd för det mesta. Och det känns ju skönt att det funkar att han är hos andra. Men det har känts knepigt att inte ha han hos sig, man är ju så van :)

Snart ska vi gå och hälsa på Monica (farmor). Så hon få mysa med Rasmus.  :)

Vilhelmina


Nu så är jag och Rasmus i Vilhelmina. Jag ska packa mina saker i lägenheten, drygt!... Så på söndag blir det flytt till Umeå.
Är hos mamma, hon bjöd på middag, lasagne! 
 Lillskrutten ligger på golvet med mamma (mormor) och myser och har det  bara bra.
Och Jokk springer som ett yrväder, så man bli nästan snurrig, han bli så glad och ivrig av att se oss. Det är ju ett tag sen sist.

Det blev bara lite uppdatering denna gång, för nu ska jag gå ned till alla andra..

Allt ska ska in i munnen.



Allt man har i handen ska bitas och smaskas på.
Greppar och får tag på allt som kommer i hans närhet. Gillar även att luggas, jag bruka inte vara håröm, men Rasmus får sånt grepp på underhåret så det gör riiiiktigt ont.
Fötterna tycker han också om att greppa, och vissa andra grejer med, som man kan tycka ska göra jätte ont att slita i.. HM! :)

Nej, nu måste vi iväg till affärn innan det är sovdax för lillskrutten!

30-åringen!

Grattis till pappa Micke som fyller 30 år idag!
Kram från oss.



Nu ska vi åka till affärn å handla till tårtan, jag ska försöka mig på att göra en kolatårta.
Det ska bli spännande och se om jag lyckas med den, det hörs vara kolakrämen som kan vara svår att få till.
Vi få se :)


Första vaccinet.


I Tisdags var jag och Rasmus på BVC för vaccin och tillväxtkontroll.

Rasmus var så duktig då dom gav han vaccinet, han blev mest bara arg för att dom höll fast benen på honom, det var två sköterskor som gav i varsitt ben samtidigt. Varför han fick två sprutor var för att han fick pneumokockvaccinet oxå. 
Men det gick fort över, för han började charma Kicki (disktrikssk) ganska snabbt efter dom hade stuckit honom. Våran lillskrutt.  
Rasmus 3 månader.
6350 gram.
62 cm lång.


I veckan har vi inte gjort så mycket, varit å hälsa på Elin i Krokfors. Rasmus gammelfarmor har vart på besök, och hjälpte mej städa bilen medans Rasmus sov ute i vagnen.
Oxå var det så tokigt att jag missade mammagympan i tisdags, pga vaccinet. Och igår var det ju öppna föris, men Rasmus hade hållit mej vaken natten innan så jag var inte alls pigg på att gå dit.

Vibo ringde idag, dom undra om jag ville flytta en månad tidigare, för den som ska flytta in i lägenheten efter mig behövde flytta in tidigare. Så då bli det till att börja flytta denna månad, fy sååå jobbigt. Gruva mig för urstädningen, det är ändå det värsta med flytt. Det ska bli intressant och se hur man ska få plats med allt i Mickes lägenhet. :)
Nä, men så mkt bli det ändå inte, mest bara småplock, för vissa möbler byts ut.


Nu vill Rasmus ha min uppmärksamhet. han verka lite leds på gymmet.

RSS 2.0